onsdag 14 december 2011

Hemma

Så har nio månader gått I mitt nya liv och jag ångrar inte mitt beslut ett dugg. Min vistelse på Seychellerna kommer alltid att vara ett minne för livet och jag har fått mycket av min tid där. Jag har lärt mig mycket och fått uppleva mycket. Började funderade på vad jag verkligen fick ut av min resa och listan kan göras väldigt lång.
Jag har skaffat nya erfarenheter och vänner för livet. Jag är numera en Rescuediver, Divemaster, syrgasspecialist och djupdyksspecialist och mina 231 dyk på ön har förhoppningsvis gjort mig till en betydligt bättre dykare. Jag har en båtlicens och övat köra ett par gånger vilket var hysteriskt roligt, men jag skulle nog inte vilja kalla mig skipper riktigt än. Jag var livrädd i början och lärde mig aldrig att gilla det men jag gjorde det iallafall. Jag lärde mig att köra en stor bil på extremt smala vägar på fel sida av vägen och överlevde. Jag har lärt mig att hantera människor och olika situationer och övat på att ha tålamod och bita mig i tungan och hålla tyst men även lärt mig att säga till när saker och ting inte är bra
Förhoppningsvis har min engelska förbättrats
Vet betydligt mycket mer om det marina livet, vet en hel bunt koraller och fiskar och har fått ett certifikat även på detta.
Jag kan numera laga god vegetarisk mat och hantera en kompressor. Men att vara iväg en längre tid har nog framförallt lärt mig att uppskattar en massa saker som finns hemma och jag har verkligen förstått hur mycket min familj och mina vänner betyder.

1 kommentar: