tisdag 25 juni 2013

RESELEDARE I AFRIKA

Ja, att hitta jobb här hemma visade sig vara betydligt svårare än jag trott. Planen var ju att komma hem, hitta ett jobb och skaffa mig hem igen. Jag kommer fortfarande söka jobb men på söndag lämnar jag Sverige igen för nya äventyr i Afrika med Rosa bussarna. Jag blev erbjuden ett jobb och eftersom jag inte har nått annat var det ganska lätt att tacka ja. Dessutom ska jag inte vara matansvarig utan ska nu få prova på att vara reseledare. Nu när det börjar närma sig så kommer det mer och mer fjärilar i magen, nervositeten växer samtidigt som jag ser framemot detta.

Jag och min personal (känns väldigt lustigt att säga detta) åker ner till Nairobi och förbereder bussarna och har sedan tre dagars körning till Kigali i Rwanda innan gruppen kommer och resan börjar på riktigt. Jag ska jobba med Robban och Edvin som är duktiga chaufförer som jag jobbat med tidigare. Sen har jag även med mig två "praoelever". Tommy som ska vara matansvarig och Louise som ska köra buss. Dessa var med på rekryteringshelgen och var en av mina favoriter, så jag blev väldigt glad att höra att dessa två ska med. Känns som att vi är ett bra team och det kommer bli kul.

Här kan ni läsa om min resa:

http://www.rosabussarna.com/publish/Softadmin.aspx?id=3&JourneyId=64

Får se hur mycket jag kommer blogga. Ni har ju läst om samma resa tidigare, samtidigt är det ju nytt folk och det kommer bli nya äventyr.

MIDSOMMAR I PERSTORP

Jag har en kompis som ställer upp i vått och torrt så när hon för en gång skull bad mig om hjälp så ställde jag givetvis upp. Medans hon och hennes man åkte för lite avkoppling i Grekland flyttade jag in i deras hus och passade deras hund Fanta, katten Tuttis och huset. Från onsdagskväll till söndag kväll var huset mitt. Dessa dagar råkade även infalla på självaste midsommar och Ullis hade inget emot att komma och hålla mig lite sällskap i Perstorp av alla ställen. Blev en lugn men väldigt trevlig midsommar.


Jag fixade en lime och jordgubbstårta.


Ullis hade fixat midsommarkransar, som hon fick fixa lite eftersom våra huvuden var alldeles för små. Men dem var av jasminblom som luktar så gott.


Sen  var det bara att hugga in på sillen och nypotatisarna och Ullis hemmagjorde malörtsprit......behöver nog lära mig att dricka det där. Smakade starkt te...dock var det lent mot gommen, kändes inte så stark som en vanlig snaps. Precis som en traditionell midsommar kom regnet lagom när vi satt ute och skulle äta vår middag.

 Fast solen tittade dock fram så då fick det bli små grodorna runt vår inte så traditionella midsommarstång. Men det var kul att leka med dessa krukor som varit ett stort irritationsmoment för Kathy, hehe.

Vår midsommarhelg avslutade med att min vän brandmanchefen grillade korv i regnet. 

tisdag 18 juni 2013

NATIONALDAGEN

Vår nationaldag firade jag med att åka in till Helsingborg och träffa mina två favorit tjejer från Sydamerikaresan, Jenny och Freddy. Vi spenderade hela dagen med att dricka rosévin på dunkers i Norra hamn och njuta av värmen och solskenet. 


Tog en liten paus i rosé drickandet och gick till Gröningen som var fullsmockad av människor som grillade och solade och vi passade på att svalka ner oss med en stor portion glass.
Det blev en väldigt mysig nationaldag. När dessa två tjejer drog sig hem fick jag sällskap av min bästa vän Kathy som hade vägarna förbi.

SKÅNELAND SOM BÄST
















REKRYTERINGSHELG

För några veckor sedan åkte jag upp till Stockholm för en rekryteringshelg för Rosa bussarna. Min uppgift var att ha hand om dem som sökt jobb som matansvariga och se vad de gick förr.

Jag åkte upp till vår vackra huvudstad en dag tidigare. Passade då på att dricka lite öl med Anna som jobbar som reseledare på RB, Alltid lika kul att träffa roliga och pratglada Anna. Efter några öl sa vi farväl och jag gick vidare för att träffa Jenny som jag reste runt med i sydamerika. Jenny var snäll nog att låta mig sova över.

Innan rekryteringshelgen började var jag på intervju hos världens resor. Gick väldigt bra och när de börjar köra lite mer Afrikaresor kan jag vara av intresse :).

Rekryteringshelgen började med att vi åkte ur stan i en rosa buss och jag lät mitt gäng planera helgens middag som de sedan handlade i Södertälje. Det blev två dagar med mycket, mat, lek och skratt. Mitt gäng skötte sig alldeles ypperligt och bjöd på mycket god mat och jag behövde inte göra så mycket.

Vi hade teambuildinglekar som var roliga. Ena dagen handlade det om våra sinnen så vi fick bla lukta och identifiera kryddor, lyssna och identifiera ljud. Ta oss igenom en bana med ögonbindel. Andra dagen handlade det om mer problemlösning.

Vi hade diskussioner hur man gör i olika lägen ute på resor. Var en massa galna exempel som faktiskt har hänt på tidigare resor och vi diskuterade hur vi hade gjort i dem situationerna. Inte så lätt alltid. På kvällen bjöds det på tre rätters och ööl och vin och stämningen var på topp denna underbara soliga sommarkväll. Vissa doppade sig i jacuzzin och vi andra bara njöt av att vara ute på landet där både älg och räv visade sig.

Jag tror alla var nöjda med helgen och jag tror vi har fått flera nya medarbetare.