tisdag 23 augusti 2011

Divemaster, köttbullar och hajattacker


När Lena var här så tog hon med sig nått som jag verkligen saknat.....lingon. Så en kväll tog jag över köket från Adam och gjorde swedish meatballs med lingon. Det blev en succe, Adam åt som om han inte ätit på väldigt länge. Dem såg för jäkliga ut men smakade riktigt gott :). Så tack för lingonen Lena!!!


Ni flesta vet redan om det, men förra veckan blev vi äntligen klara med vår divemasterutbildning. Vi hade en räddningsövning att göra och jag hade min utrustningsutbytte kvar som jag så länge fasat för, vilket nog mest handlade om mitt kontrollbehov. Gillade inte tanken att ta av mig masken och samtidigt ge bort min regulator och inte kunna se när jag skulle få tillbaka den. Men efter att gjort hålla andan övning i vattnet och jag förstod att jag var den som bäst kunna hålla andan och övade även på att plocka bort masken så kände jag mig tillslut redo. Varför denna oro???? Hade inga som helst problem att göra denna övning. Så den sista tiden vi har kvar nu är det bara dyka med kunder som gäller.
Gemoterisk murana:

Nu får vi ta hand om dem alla, bra som dåliga. Njuter väll mest när jag har duktiga dykare för då kan jag ägna mig åt att hitta spännande saker. Samtidigt är det väll mer lärorikt att få dem allra dåligaste, man vet verkligen aldrig vad som kan hända. Ena sekunden ser de ut att ha någerlunda kontroll medans nästa kontroll håller de på att skjuta upp mot ytan eller rasa ner mot korallerna. Och all den information man ger alla dykare i båten är som bortblåst så fort vi äntrar vattnet. Men jag försöker dyka så mkt jag bara kan nu, medans andra av oss har tröttnat.
Semicircleangelfish:
Batfish:

Jag har nu dessutom hittat min talang och det är att hitta dem väl kamoflerade skorpionfiskarna. Jag ser dem överallt hela tiden. Överhuvudtaget har vissa av oss blivit väldigt duktiga på att hitta dem allra minsta nakensnäckorna till dem välgömda bläckfiskarna vilket gör dyken extra roliga nu även om vi börjar tröttna på vissa dyksajter.
Just det....jag har även blivit djupdyksspecialist :).
Lejonfisk:
Clownfish:

Det har ju varit två hajattacker här, men det är inget vi märker av i dykshopen. Däremot är det ju många som frågar om attackerna. Vi vet tyvärr inte så mycket om dem. De har stängt stranden på Praslin och jag vet att de stoppat all dykning på Curieuse där jag ska jobba i oktober-december. Det gick först rykten att det var tjurhaj men nu verkar det som att det är den berömda och fruktade vithajen som simmat vilse och verkar hungrig. Som alltid när detta händer skapas det panik bland folk och fiskare har nu fått en ursäkt att plocka upp hajar från havet :(. Vi har nu sett ett par gånger hur det ligger högar med dödade hajar:( i hamnen. Sorgligt! Det mest sorgliga är att det i flesta fall beror på mänskligt beteende att en haj attackerar. I detta fall är det troligtvis fiskare som slängt fiskrester som lockat till sig hajen.

Dagen vi alla fruktat är snart här. Dagen då vi jobbat vår sista dag i dykshopen och vi alla skiljs åt. Nick åkte hem ett par veckor tidigare. Vi bodde inte ihop och vi jobbade inte ihop. Men han besökte oss ofta och han underhöll oss mitt alla sina strul. Simon åker hem nu på söndag, ett par dagar senare åker Vic hem. Jag kommer verkligen sakna Simon. Han är min absoluta favorit att dyka med. Han är bra på att hitta saker och är fotointresserad som jag. Dessutom är han en bra dykare som jag känner mig trygg med. Men han har även blivit en god vän.
Nakensnacka:


Adam får jag ju träffa ett tag till och han har blivit en vän för livet. Vi har otroligt kul ihop och jag ser verkligen framemot att åka till Sri Lanka med honom och jag misstänker att vi nog kommer göra resor ihop i framtiden. Jag är hur som helst välkommen till Australien.
Superhero Adam:


Jag kommer dock sakna våra kvällar ihop. Trots att vi umgås hela dagarna så har vi alltid käkat mat ihop på kvällarna, haft filmkvällar ihop, varit på restaurang, bakat kakor suttit i ring med vars en sked och frossat, åkt till Victoria och gått på bio, haft fester.....den här helgen gick jag, Simon och adam ut själva och dansade hela natten lång och hade skitkul.

Nick frossar chokladkaka:

Mina rumskamrater och kollegor men mest av allt vanner:



1 kommentar:

  1. Härligt!!! Är man nära inpå varandra under en längre tid o upplever speciella upplevelser ihop så är det bäddat för att få ny vän för livet :) Jag är glad att du fått det :) :) :) underbart <3

    SvaraRadera