tisdag 9 oktober 2012

Semester i Argentina - Chile


Efter Afrika flyger jag tillbaka till Sverige för att snabbt packa om och flyga vidare till efterlängtade Sydamerika och jag börjar med att ha semester

 Vecka 3 Buenos Aires är södra halvklotets näst största stad och här finns massa roliga saker att se och göra. Vi kan gå längs den väldiga 9 juli-avenyn, besöka det berömda Plaza de Mayo eller strosa på shoppinggatorna Florída och Maipú. Ett besök på en tangorestaurang är nästan ett måste (eftersom Buenos Aires är tangons födelsestad) innan vi styr bussen söderut över Pampas böljande grässlätter mot stränderna i Monte Hermoso. Här stannar vi och kopplar av med sol och bad efter storstadens alla upplevelser.

 Vecka 4 Vi styr kosan mot det väldiga trädlösa Patagonien. Puerto Madryn blir vår bas de närmaste dagarna för fantastiska turer ut på Valdeshalvön, ett paradis för naturälskare. Valdes är den enda fastlandsplats på jorden där de väldiga sjöelefanterna samlas för att para sig, föda sina ungar och ömsa skinn. Här finns även möjlighet att se sjölejon och valar. Efter detta väntar ett par långa kördagar då vi styr vidare mot Eldslandet.

 Vecka 5 Världens sydligaste stad, Ushuaia, blir vårt nästa mål. Härifrån finns det möjlighet att göra olika utflykter, exempelvis en båttur ut på Beaglekanalen. Vädret är synnerligen föränderligt här nere. Regn eller snö växlar med varma sköna vindar, som lika snabbt kan övergå i kalla stormbyar från Antarktis. Vi lämnar Argentina och tar oss till nationalparken Torres del Paine i sydligaste Chile. Här får vi uppleva den allra mest spektakulära delen av bergskedjan Anderna. Resan fortsätter till El Calafate och vi kommer in i glaciärernas land. Därifrån gör vi en dagstur ut till den fascinerande glaciären Moreno, som ständigt är i rörelse.

 Vecka 6 Vi åker vidare till den lilla bergsbyn El Chalten som är utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare i Fitz Roy- området. Här stannar vi till och de som vill har möjlighet att vandra på glaciärerna innan vi tar oss, efter en lång kördag, vidare till äventyrscentret Bariloche. Här kommer det finnas möjlighet till forsränning, vandring och en massa andra friluftsaktiviteter innan vi tar oss över Anderna och in i Chile. 

Vecka 7 Den sista veckan tillbringar vi i Chile. Första uppehåll här blir i vackra Pucón vid sjön Villarica. Vi stannar här och gör turer i området med möjligheter till bad, forsfärder och vandringar uppför vulkanen Villarica. Färden går nu genom ett vackert landskap med vingårdar och små städer På vår väg gör vi ett stopp vid en vingård för att smaka på och njuta av ett riktigt chilenskt vin. Vi får även möjlighet att följa processen från druva till flaska, en mycket spännande resa. Vårt äventyr avslutas i landets huvudstad Santiago de Chile innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar