söndag 6 oktober 2013

Golden Circle och lite till



Tidigt på morgonen blev vi hämtade i en jeep och det visade sig att bara vi två fick en egen guide, kanon!!! Vår guide var väldigt pratsam och informativ. Så, vi valde en tur som innehåller lite mer än bara golden circle som är gullfors, Tingvellir och geysern Strokkur. Vi åkte längre söderut och fick lite mer stopp. Vi började med ett högt vattenfall, Haifoss. 

Här blir man inte bara blöt av regnet utan vattnet från vattenfallet. Vi kunde till och med gå bakom fallet. Vi åkte sedan vidare till Skogafoss vattenfall som också var högt och fint. Regnet föll när vi satt och bilen och solen sken när vi gick ut, himla tur med vädret måste jag säga.



Vi stannade till vid en glaciär. Inte den vackraste jag sett eftersom den var svart av aska från vulkanerna runtom. Men den smakade gott. Guiden visade hur mycket den krympt bara dem sista åren. Vi åkte ut till stranden med svart sand. Vi avslutade dagen med Golden circle. Vi började med Geyser. 

Den hade utbrott mellan vart 5-10 minut. Vi stod en bra bit ifrån och tittade på utbrottet och nästan fös åt folket som stod nära och fick vatten på sig. Men nästa gång den fick utbrott så blev vi blöta trots att vi höll avstånd. Så man kan ju säga att jag duschat i en geyser. Vi åkte vidare till Gullfoss som var ett stort vattenfall, den man brukar se på bilder. Väldigt fint. 

Vårt sista stopp var Tingvellir som är platsen där stora beslut togs förr i tiden. Det är här jag velat dyka. Är nog fantastisk dykning. Iskallt, mellan två kontinentalplattor och kristallklart vatten ed en sikt på över 100 m. Men tack förkylning att inte det blir av. När vi kom hit och fick se vattnet blev jag lite sur. Det är verkligen kristallklart. Vår guide guide kastade i en peng och vi kunde se hur den föll mot botten och det tog lång tid innan den hamnade på botten. 


Vi kom tillbaka till stan ganska sent. Claes flyttade ut ur rummet för att ge plats åt Ullis som kom ännu senare på kvällen. Vi hade mycket att prata om och kom nog inte i säng förrän halv fyra på morgonen haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar