söndag 6 oktober 2013

Lake Louise



Efter pannkaksfrukost åkte vi ut till Lake Louise. Tappade nästan andan när jag kom ner till sjön. Alldeles turkost vatten, omringad av berg som speglades i det lugna vattnet. Så otroligt vackert. 


Dock ett populärt ställe, det kryllar av människor och ett stort hotellkomplex fördärvar lite av den stämningen här. Men strunt i det. Jag, Bibi och Claes bestämmer oss för en långpromenad och börjar gå runt sjön och sen vidare in i skogen och upp för bergen.

 Det går verkligen uppför hela tiden, så pulsen stiger rejält och benen känns tunga. Så det blir mycket pauser och det är alldeles tyst. Det enda vi hör är ekorrarna som verkar finnas precis överallt. Ingen är lyckligare än jag när vi når toppen och det är värt allt pustande. Vi ser hela Lake Louise som är turkos, på andra sidan en grön sjö och berg åt alla håll man tittar åt. Märks att det börjar bli höst för träden börjar bli gula. Klättringen neråt är inte så jobbig men såg framemot att komma till tehuset och köpa vatten. Tehuset ligger vid den gröna sjön, mycket vackert. 

Men även här fullt med folk och något chockande kostade en halv liter vatten 4 dollar. Det var härligt att få röra på fläsket och vandra hela dagen i denna vackra miljö. Fantastiskt vackert. På kvällen åkte vi till staden Buff som är en mysig skidort men verkar vara populär även på sommaren. Ännu en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar