måndag 27 juli 2015

VATIKANEN

Jag gillar att man får sin frukost inrullad i rummet och jag i lugn och ro kan äta på min balkong.

Mätt och belåten tog jag tunnelbanan och hoppade av i närheten av Vatikanen för att ta en titt på Peterskyrkan. Var ganska tidig och trodde lite naivt att jag skulle slippa köer. Det blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag såg inte slutet på kön. Men det gick förvånansvärt fort.


Gick direkt till trapporna där man kan ta sig upp på toppen av kyrkan, den motionen lockade dock inte så mycket folk. Kan förstå varför, många trappor blev det och i slutet var det väldigt trånga och sneda gångar.

Inget för dem otränade och klaustrofoba. Men det var värt alla svettdroppar för utsikten var fantastisk.


Gick något snabbare att gå ner än upp. Gick förstås in i kyrkan med och man kan ju inte bli annat än imponerad av denna byggnad.


Japp, ända däruppe har jag varit.

Såg inte så många från Schweizergardet och dem jag såg verkade väldigt uttråkade.
Klar med Vatikanen, för mycket folk så jag valde att inte försöka hinna se allt man borde se. Jag gick vidare mot Campo de Fiori.Gick över Tibern och såg Castel Sant Angelo.


Kom in i ett kvarter med fina färgglada hus och trånga gator, sånt gillar jag.

 
Framme vid torget var det fullt med torghandel och runt om en massa restauranger så det passade ju bra med lite lunch och utsikt över torget.
 

Gick över Tibern igen där det också var ett kvarter med mysiga gränder och gator. Sen eftermiddag började mina skoskav blir riktigt jobbiga men det är bara att bita ihop och gå vidare. Jag gick till Forum Romanum som man ser ganska mycket av utan att behöva gå in.
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar