fredag 15 juli 2016

KROKODILER CHINCHORRO


Ganska tidig frukost men fick då veta att pga vädret så är båtresan tillfälligt inställd till atollen. Förhoppningsvis kan vi åka efter lunch då de tror att vinden kommer lugna sig. Så hela förmiddagen var bara en enda långa väntan.

Vi tog en tur i byn som är väldigt liten och inte mkt att se. Men på piren möte vi en fiskare med antagligen hans barnbarn.


De kastade fiskar till fregattfåglarna och försökte prata lite med oss. Efter lunch fick vi äntligen klartecken att vi kan åka men varnade oss för en vågig och blöt färd. Blev lite orolig när alla kramade om våra guider Mats och Ryan. Hade förväntat mig det värsta så vår två timmars färd ut var inte så farlig. Höga vågor, absolut. Men vår kapten var duktig att parera mellan vågorna. Blöta blev vi också men det är ju varmt så det spelar ingen roll. Tillslut kom vi till atollen och där fanns sju pålhus på vattnet som mer eller mindre ser ut som ruckel. Men vi bor hos fiskaren som har det finaste rucklet.

Vi tömde båten på alla grejor och fick genast se en stor krokodil under vår båt. Han är ca tre meter och heter Nino och är blind på ett öga och därför hugger efter allt eftersom han inte ser. Denna information gör mig mer nervös. Får en kort briefing om vad som gäller. Ryan vår ena guide hoppar i och känner av läget, sen är det min och Tomas tur att hoppa i och ställa oss bredvid Ryan som endast håller i en pinne som är vårt försvar om han blir för närgången. Är ganska nervös i början när jag är öga mot öga mot denna best. De ser ganska ondskefulla ut med sitt stora gap som är full av stora tänder.
 






Samtidigt får man se dem på nära håll och kan verkligen kolla in dem i detalj och lära sig lite om deras beteende. Så efter kanske en halvtimme när jag bytte av med Jörgen var jag inte alls lika nervös. Vid sex är det svårt att ha koll från ytan om det kommer fler krokodiler så då måste vi lämna vattnet. Vi fick besök av ytterligare en lite mindre krokodil men han blev bortjagad efter en stund. Glada och nöjda åt vi sen middag och när mörkret föll fanns det inte mkt mer att göra än lägga sig i sin hängmatta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar