söndag 12 april 2015

JUL & NYÅR

Jag har verkligen kommit till paradiset
Jag bor på en väldigt liten ö och allt som finns är två olika lodger med lite folk. Det enda vi gör om dagarna är att dyka så man blir ganska tajta ganska snabbt och konversationerna vid matbordet tar aldrig slut. Vi är även uppassade av en otroligt vänlig personal som gör allt för att vi ska trivas särskilt då lodgechefen Mel och dykmanagern Dex.
Dessa två såg till att vi alla skulle få en härlig jul och nyår. På julen med en otroligt god buffe och det blev även julklapps utdelning. Även på nyår blev det en god buffe. Nu kommer detta låta konstigt, men när man dyker mycket så blir man väldigt trött och alla var ganska överens att vara uppe till tolv var ingen intresserad av. Så vi korkade upp champagnen innan och firade tolvslaget ett par timmar tidigare, klockan är ju tolv någonstans i världen :). Istället för att skjuta raketer så tände vi lyktor som fick svävade upp i himlen. Vi la en önskning på en egenbyggd bambubåt som vi la på vattenytan och den seglade iväg.


Vår resort är byggd vid ett ganska grunt rev och det är det perfekta "barnrummet" för det alla marina djur. Med det sagt, varje dag kan vi ses ett trettiotal baby revhajar simma runt. Ganska magiskt faktiskt.

Vad som är sorligt i ett paradis som detta som dessutom ligger ganska långt bort från civilisationen men ändå har vi vaknat ett par morgnar och det flyter tonvis med skräp, väldigt sorligt. Mest sorliga var när vi såg hur en sköldpadda fastnat i rep bland allt skräp och inte kunde komma loss. En ganska lång och plågsam död. Tur att vi såg den och kunde frigöra den. Sen fanns det ju djur som utnyttjade skräpet.
Syns kanske dåligt men det är krabbor som hittat en flotte i en flipflop
Att avsluta dagarna här på piren med en kall öl och titta på solnedgången och tänka på dagens dyk är bästa avslutningen på ännu en perfekt dag.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar