fredag 20 januari 2012

Dag 4 – Bila till Masai mara

Efter tidig frukost kom 8 minivans och hämtade oss och en sex timmars bilfärd till Masai mara började. Vår chaufför Moses visade sig vara en bra guide som berättade mycket om landet. Dem första tre timmarna var det hyfsad väg men sen.....vår chaufför skrattade och undrade om vi var redo för lite massage. Gigantiska hålor parerade han duktigt vår bil men det blev rejält skumpigt iaf. Nu kändes det som vi var i afrika på riktigt. Vi körde förbi vinkande barn, åsnor, kor och getter som vallades av en bonde. Skit överallt. Små lerhyddor och affärer som man kan gå in och backa ut i. Varannan affär varannan frisör.

Framme vid camping fick vi rum och mat och sen var vi redo för eftermiddags safari. In i våra minivans där taket lyfts upp lite så vi kan sticka ut våra huvuden och kameralinser. Vi hann knappt in i parken förrän vi sett zebra, antiloper, gaseller och giraffer.

Plötsligt ökade han farten och körde på väldigt fort. Svischade förbi en elefant som vi inte sett än. Men när vi kom fram fick vi se tre geparder. Vilka vackra djur. Det var en mor med sina 2 ungdomar. Mamman spanade medans ungarna slappade och inte brydde sig ett dugg om oss.




Vi körde vidare och ganska snabbt såg vi ett tiotal lejon som slappade gott i gräset. Moses kör som sagt inte så mycket på vägarna som finns och han fick lite problem när det var lerigt och fastnade lite, men det redde han ut galant.



Varför ha en fyrhjulsdriven jeep när det funkar llika bra med en två hjulsdriven toyota minivan. Blev dock lite orolig när vi först fastnade typ 10 m från ett lejon, inte riktigt läge att gå ut och putta. Så på en kort 2 timmars safari har vi sett nästan allt. Det sötaste var nog en 2 veckors gammal elefantunge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar