tisdag 24 januari 2012

Dag 7 – big five och bilhaveri


Efter en kall natt var det skönt att kliva upp och röra lite på sig, fick se en ganska fin soluppgång. Fick majsgröt till frukost och sen var det dags att köra ner i kratern. Tror vi alla hoppades på att få se noshörning vilket är det djur vi saknar för att ha sett the big five. Vid gaten in till kratern stannade vi och vår chaffis Armani började kolla under bilen och de visade sig att vi läckte bensin. De gjorde något så vi kunde iaf köra vidare. Otroligt vacker miljö när vi körde ner. Det fanns en massa zebrabebisar som är otroligt söta. Så, vet ni om zebran är vit med svarta ränder eller tvärtom?


Vi körde vidare och fick se hyenor vilket vi aldrig fick i MM.

Till skillnad från MM är gräset kort här så det kändes att det skulle bli lättare att hitta djuren här, nu är det inte riktigt så. Dem är himla duktiga på att kamouflera sig. Men ganska snart hittade vi en lejonhona som gömde sig bakom en buske och en stor hane som gömde sig i lite högre gräs.


Vi kom till en saltsjö som var alldeles rosa av miljontals flamingos.

Långt långt bort såg vi två noshörningar, men ska jag vara ärlig såg det mest ut som stenar. Vi såg hur vårtsvinsföräldrarna lärde sina bebisar att springa och sen svalka av sig i gyttja, väldigt underhållande.

Jag fick äntligen se en trädklätrande lejon. Sen såg vi ett annat lejon lunka sakta upp för en backe samtidigt som en våghalsig gasell hoppade runt lejonet som dock blev totalt ignorerat. Lejonet måste ha ätit tidigare.



Vi tog en kisspaus vid en sjö med flodhästar i och då började chaffisarna fiffla med vår jeep igen. Det sprutade ut bensin nu. De höll på hur länge som helst men verkade inte få ordning på det. Efter en lååååång väntan fick vi tillslut ta våra grejor och stuva in oss i de andra redan fulla bilar och körde tillbaka till campingen för lunch. På vägen ut hade vi tillslut turen att få se en noshörning på nära håll.


Efter lunchen kom vår jeep nylagad och vi hoppade in och började köra tillbaka till Arusha ett par timmar för sent vilket betyder att jag inte skulle hinna handla någon frukost. Tur att Danne stannat kvar i Arusha och kunde göra det åt mig. När vi kört ner från kratern och skulle checka ut från Ngorogoro kände vi hur vår bil började lukta väldigt illa. Nu visade sig att vår chaufför tydligen inte vet hur man kör en bil på backiga vägar. Han hade mer eller mindre bromsat hela vägen ner för berget, så tillslut funkade inte bromsarna längre. Så han började använda handbromsen istället. Vi hade några intressanta kilometrar framför oss innan dem funkade igen.

Vilket dygn vi haft, jättemånga magsjuka resenärer, kyla och en bil som inte funkar. Men Ngorogoro var fantastiskt vackert och vi fick se mycket djur.


Det här är masajpojkar som skickats ut i buschen själva för att klara sig på egen hand och bli män.

Lite mer bilder från kratern



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar