fredag 20 januari 2012

Dag 4 – Safari för hela slanten

Klockan åtta var vi åter i parken och höll tummarna hårt att få se the big five. Återigen såg vi gnu, zebra och antiloper direkt. Fick se 6 stycken schakaler som lekte och jagade en stackars impala (antilop). Men det tog inte många minuter innan vi återigen fick se 3 geparder som traskade runt.




Den ena stackaren hade ett stort öppet sår. De kom ända fram till våra bilar men tyckte vi var tråkiga och gick vidare. Snabbt därefter fick vi se giraff, elefanter och fler lejon. Men sen stekte nog solen lite för mycket för det gick timmar utan att vi såg ett djur mer än sköldpaddor och ödlor. Vi blev snabbt uttråkade och vissa i busssen slumrade till. Vid lunch stannade vi vid en flod där gnuer två gånger korsar över för att ta sig till Serengetti eller komma tillbaka. Det är tydlligen miljontals och glupska krokodiller ligger på lur och bara väntar på skrovmål. Vi fick ta en promenad längts floden och såg ett par krokodiller och en massa frustande flodhästar som badade.


Det var hemsk skönt att få röra benen lite men med ny energi satt vi oss i bilen och var nu redo att hitta noshörning och leopard, bara dem som fattas i big five nu. Men det är väldigt ovanligt att få se nån av dem. Såg återigen inte särskilt mycket. Moses höll som vanligt kontakt med de andra bilarna och plötsligt började han köra fortigen och vi såg hur flera bilar körde in på samma väg. Vi förstod att nått var på gång men Moses ville inte säga vad det var. Såg hur han blev frustrerad när ett par bilar framför oss körde för sakta. Tillsist avslöjade han vad som var på gång.....en leopard. Men vi hade turen vi fick se honom ligga på en gren och titta ner på alla bilar som var där. Överlyckliga kom vi tillbaka till camping för middag och sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar