onsdag 10 april 2013

En dag i chokladens tecken


Vilken dag jag haft. Vi började med att gå till chokladmuseet. När vi var fullärda tog vi en fika. En mustig choklamousse, brownie och en maya chokladmjölk som innehöll choklad, chilli och honung, mums! Vi bokade in oss på en choklad workshop senare på dagen. Vi gick en liten promenad i stan, började regna så vi gick in och tog en inka massage. Det var en blandning av vanlig massage och med varma stenar. Väldigt skönt och avkopplande. Tillbaka på choklad museet så fick vi vår kurs. Började med en genomgång och kakaobönor och om tillverkning. Fick tex lära mig att på ett träd växer det ca 150 kakaobönor om året vilket ger ca tio 100 g chokladkakor. Sen fick vi rosta bönor, skalet gjorde vi te på. Bönan mortlade vi till en pasta. Vi gjorde sedan orginalchokladdryck som de gamla inkafolket gjorde det. Blandade varmt vatten, vår chokladpasta, chili och honung. Egentligen ska den även innehålla blod från tungan, men vi hoppade det. Smakade gott. Spanjorerna tog med bönan till europa och gjorde sin egen chokladdryck som vi också fick göra. Det var varm mjölk, chokladpasta, kanel och kryddnejlika. Ännu godare. Sen avslutade vi med att göra våra egna praliner. Fick välja egna smaker. Jag gjorde kanelchoklad, mandelkanel, strössel och marshmallow. Sen var det bara att gå tillbaka till hotellet och packa inför inka jungle trail. Ett alternativ till inkaleden som jag ska göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar