onsdag 23 november 2011

Vindarna har vänt....

Från att ha alldeles stilla klart vatten i vår bukt så ändrades det över en natt. Plötsligt slår det in riktigt stora vågor in i vår föra detta lugna bukt. Jag åkte ut på den stora båten (Manta) idag på dagens första dyk. Är glad att lee var skipper för om nån kan köra en båt så är det han. VI han inte ut särskilt långt innan stora vågor slog emot Manta. Havsvattnet forsade in i vår stackars båt. Men Lee manövrerade henne fint mellan vågorna. Trodde vi var illa ute en gång när en våg kom emot oss och det såg ut som en stor vägg farandes mot oss. Att ta på sig all utrustning under dessa förutsättningar var inte det lättaste. Men det gick och så fort man var i vattnet och började sjunka mot djup så kände vi inte längre av vågorna. Det var till och med alldeles klart vatten när vi kom ner på djupet. VI kom alla helskinnande tillbaka till stranden. Jag bytte tank och gick till vår lilla båt Dexter och var redo för dyk 2 för dagen. Vi åkte sakta ut och jag tyckte nog att vågorna blivit lite lugnare, lite mindre. Vi fick alla på oss vår utrustning utan större problem och började vår breifing när Tegan pekade mot den andra båten som fortfarande inte kommit lika långt ut som oss och sa ”vad sysslar dem med”. Vi tittade alla dit och såg hur stackars Manta snurrade runt i vågorna och det såg ut som hon höll på att sjunka. Vi hörde hur Joe skrek i radion att de tog in en massa vatten. Vi såg hur alla på båten sprang mot styrbord och tillbaka till babord för att försöka motstå vågorna. Vi tog snabbt av oss vår utrustning och väntade på order hur vi kan hjälpa dem. Det var ganska otäckt att se hur de kämpade med att inte låta båten sjunka. Plötsligt ser vi hur framdelen av båten sjunker totalt under vattenytan och hur bakdelen lyfter upp och vi kan se motorerna peka upp mot molnen. DÅ trodde vi nog alla att det var helt kört för stackars manta. Vi såg hur alla fått på sig flytvästar och hoppade överbord. Vi såg hur personalen kämpade vidare med att få in båten tillbaka till stranden. Fråga mig inte hur för båten var under flera omgångar, men de lyckades få in båten. Vi åkte snabbt in och plockade ur all utrustning och sedan åkte Dexter ut och hämtade in alla som hoppat överbord. Det slutade lyckligt och ingen skadades. Det var nog ingen direkt fara för någons liv för det var ganska grunt, men det vore en stor förlust om båten hade sjunkit.
Vi befarar att vågorna kommer stanna ett tag framöver så det kommer nog tyvärr inte bli så mycket dem sista veckorna vi har kvar, men hellre det än att vi får uppleva samma sak en dag till.

Idag var det min och Liz tur att åka in till stan och shoppa allt vi behöver för en vecka framåt. Inte min favoritsysselsättning eftersom det betyder att jag behöver köra den eländiga bussen på dem eländiga vägarna. Bläää.....förhoppningsvis sista gången jag behöver göra detta.

1 kommentar: