tisdag 7 augusti 2012

Halong bay

I Halong bay finns det ca 300 öar. Jag åkte till Cat Ba där man lätt kan boka en kryssning, vilket var min plan att göra i två dagar och fira min födelsedag. Jag bokade och fick en lapp med allt som skulle ingå. Blev extremt besviken. Så gott som ingenting av det som skulle ingå hände. Blev riktigt förbannad när jag dag två märkte att istället för att åka till yttre öar körde de samma rutt igen.
Jag sa till kaptenen men han bara ryckte på axlarna. Dag två var de nytt folk på båten och de såg att jag såg missnöjd ut. Men tack vare fyra spanska killar, en amerikan och en tjej från litauen blev min födelsedag riktigt bra. Det blev värsta födelsedagfesten och sedan fixade de in mig på den båt dem bytte till för cruisa vidare tre dar till. Jag är så glad att jag följde med för nu fick jag se och göra en del av det jag betalt från början. Så istället för två dar blev det fem.
Vi seglade runt bland öar som sticker upp från det gröna vattnet. Vi paddlade i grottor, vi badade bland stora läskiga maneter, vi simmade till öde stränder, vi åt gott och vi hade väldigt kul ihop. Vi fick vara med om solsken ena minuten och nästa sekund storm, vilket var häftig och samtidigt. lite läskigt.
Som sagt min födelsedag gick från en stor besvikelse till en helt galet rolig kväll. Har nog aldrig hört födelsedagssången så många gånger på så många olika språk. Det blev många födelsedagsskålar, jag fick till och med en lapdance. Här är väldigt vackert. Det enda tråkiga är att det flyter runt så mycket skräp här. Vattnet ser emellanåt ut som en soptipp, vilket är sorligt att se. Man kan ju tycka att de borde ha bättre koll på sina sopornär Halong bay anses vara ett world heritage. ut från turiststråken och alla miljontals båtar som kör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar