torsdag 15 september 2011

Mrs Adam in Desroches



När vi kom till inrikes flygplatsen och inte hitta vår incheckning blev vi lite konfunderade och började fundera om vi hade blivit lurade. Men det kom en kvinna och sa lämna era väskor här och sätt er i minibussen?!?!. Vi trodde att vi skulle flyga inte åka bil. De körde oss till andra sidan av flygplatsen och visade in oss i ett litet rum där vi fick fylla i en massa papper. Om ni blir skadade eller dör är det ert eget fel, gjorde oss lite nervösa, vad är det för plan vi ska åka???? Men det absolut roligast var när de lätt oss alla elva passagerare gå ut till en stor våg och vi fick väga oss innan vi gick på planet.


Gillade dock vågen. Jag trodde jag gått upp i vikt sen jag flyttade till BV och ätit Adams inte allt för hälsosamma mat. Men det visade sig att jag gått ner ytterligare och nu sammanlagt gått ner ca 10 kilo sen jag lämnade sverige. Vi åkte i ett litet propellerplan i ca 1 timme innan vi landade på önDesroches och peronalen stod i en rad och vinkade oss välkomna.


De körde oss i golfbilar direkt till restaurangen och det var dags för lunch vilket var en tre rätters middag och wow vilken middag. Så himla god mat. Mätte och belåtna fick vi vår svit med en stor trädgard, stor veranda med den säng och bord och stolar. Vårt rum var trevligt med frukttalrik och koksnötter. Vårt bad rum är större än rummen vi bott i tidigare. Ja, just det....jag är numera Mrs Adam. Det har ignorerat mitt namn i bokning och bara tagit förgivit att vi är här på smekmånad precis som alla andra på denna ö.


Dag två spenderade vi morgonen med att dyka. Vattnet såg ut att vara vindstilla vid stranden men efter ett par minuter i båten blev vågorna större och större. Det är ok så länge båten rör sig, men när de stannar och man tar på sig all dykutrustning kommer illamåendet ganska fort. Vi dök med ett norskt par som inte dykt så mkt och tyvärr hade de lite problem med strömmen och var inte så duktiga att vara sparsamma med luften så vi fick bara ett 40 minuters dyk med dem. Men vi var helnöjda ändå. Vi simmade ner i ett hål, ner i en grotta och det första vi säg var en nursery shark och en gigantisk grouper.





Han var större än mig. Vi simmade igenom grottan och kom utpå andra sidan och simmade längts en vägg och vi såg ytterligare ett par hajar. När vi kom upp till ytan visade sig att det var fler än jag som mått illla pga vågormna, det första Adam gjorde var att kräkas när vi kom upp. Vi åkte tillbaka till ön och vilade i 20 minuter innan det var dags för dyk 2. Norrmännen mådde inte heler så bra så de skippade dyk 2, vilket gav oss mer dyk tid. Dyk två simmade vi en i ytterligare en grotta och vi simmade enda in. Vi såg en massa marmorrockor. Häftig känsla att dyka inne i en grotta. Vid ett ställe släckte vi våra flicklampro och det bleev verkligen kolsvart. Kunde inte se handen om jag höll dem framför ögonen. Utanför grottan var det einte så mkt att se. Inte mycket koraller eller revfiskar som vi är vana vid. Men ändå helnöjda mked dyken eftersom de var så annorlunda än det vi numera är vana vid.






Planerade att cykla runt ön på eftermiddagen men det regnade så vi tog det lugnt på vår mysiga veranda istället och fick cykla runt sista dagen innan vi tog flyget tillbaka. Vi cyklade så långt söderut vi kunde, genom den lilla byn och kollade in stränderna och var totalt genomsura av svett när vi kom tillbaka till vår stuga.

Kan väll säga att hela denna semestern mest handlade om mat. Vi fick så himla mycket god mat. Tre rätters till lunch, buffe till frukost och femrätters på kvällen är alldeles för mycket mat. Sista dagen måde vi så dåligt av all mat så vi knappt kunde äta, haha.

1 kommentar:

  1. Ååååh... Låter supertrevligt (förutom illamåendet såklart). Fina foton såklart!!! :)

    SvaraRadera