fredag 16 september 2011

Safari och beösk hos John




Yala NP är en stor nationalpark men endast 14000 hektar öppet för safariturister. I detta område finns det 100 elefanter och 25 geparder. Så chansen att få se gepard är extremt liten. Vi hade en en stor jeep för oss själva. Vi hann inte ens in i parken förrän vi fick se en elefant kasta sand över sin kropp.

Vi körde 10 minuter och såg krokodiler, storkar och vildsvin. Vi körde en liten stund till och fick se en liten elefant som glupskt käkade allt grönt han kunde hitta på några stackars buskar. När vi körde vidare såg vi tre jeepar längre fram spana efter nått, så snabbt tog vi oss dit och vi hörde folk viskade leopard. Vi tittade ut på savannen och mycket riktigt ut ur buskarna kom en leopard. Han gick sakta men ståtligt fram genom gräset. Lycka!!!!! Än en gång har jag haft tur på safaris (varför kunde jag inte ha samma tur med valhajen??)

Sen körde vi en bra stund utan att se någonting. Vi stannade till vid en strand där de berättade att tsunamin slog till och döda ett 40 tal människor, men det var inget som vi kunde se någonting av idag. Efter 3 timmars safari var vi trötta och satt oss i bilen för att köra tillbaka till bergen i Ella där vi skulle bo adams sista natt.

Första dagen på Sri Lanka när vi bodde i Colombo bodde det en man på samma hotell som vi som kommer från Irland som numera är bosatt i Sri Lanka och driver ett eget pensionat. Så vi beslutade att åka dit och hälsa på honom och det är vi väldigt glada över att vi gjorde. Han hade ett jättefint och väldigt mysigt hus med en jättestor fin trädgård. Han odlade en massa frukt och grönsaker. Det var så lugnt och fridfullt. Och hur coolt är det inte att en 70 åring startar ett företag här och hans hustru är kvar i england och driver ett annat företag där.

Vi hade en massa diskussioner hela kvällen lång i Colombo, vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var ingen skillnad nu när vi träffade John igen. Tror byn uppskattar honom med. Han har anställt flera från byn, han hjälper skolan och han stödjer även ett kafee. På kvällen kom även ett belgisk par som höll oss sällskap under middagen och vi hade en riktigt kul kväll med en massa fantastisk mat. John och hans kock gav oss en fyrrätters. En massa grönsaker och frukt från trädgården och det smakade ljuvligt. Tyvärr var vi så mätta att vi knappt kunde äta en lika ljuvlig frukost. Det enda trista var att vi behövde lämna stället dagen efter.



Hade gärna stannat här ett par dagar och bara suttit i trädgården och läst eller pratat mer med John. Men vi fick sätta oss i bilen i 7 timmar och åka tillbaka till Colombo där jag sa farväl till Adam som åkte vidare till flygplatsen. Jag hoppade i säng för att vara utvilad inför nästa dag. Upp tidigt för att flyga till Dubai. Så efter att ha bott med folk och aldrig varit ensam i 6 månader ska jag nu ut i stora vida världen helt ensam....känns jättekonstigt. Hoppas det inte blir allt för ensamt.

1 kommentar:

  1. MeeeeeenAlllltsååååå??? Först NU ser jag detta blogginlägg... Jag har missat detta innan (vilket är konstigt för jag e ju här inne o glor varje dag typ)

    Vad trevligt, det är det bästa med att resa så här, att man träffar intressanta människor!!! :)

    SvaraRadera