onsdag 7 mars 2012

Dag 48 – Goda hopps udden och slutdestinationen, Kapstaden

Äntligen min sista måltid på denna resa. Nu kan jag se framemot lite ledighet i Kapstaden vilket jag verkligen ser framemot. Skönt att slippa behöva tänka på mat ett par dar. Efter lite busstädningen började vi dagen med att åka till Simons town och titta på pingviner som höll till där.



Var kul, man kom dem riktigt nära. Sedan åkte vi kustvägen ner till Goda hoppsudden där vi släppte av gruppen så fick de gå till Cape point. Jag satt och njöt en timme i solen och bara titta på havet och de höga klipporna. Men när mer och mer folk kom och åt lunch lockade det till sig aggressiva babianer som kom och snodde all mat dem kunde hitta. Otäckt. Jag har ju blivit jagad av en sån här best en gång i tiden så jag flyttade mig kvickt in bakom en betryggande dörr.




Efter detta åkte vi då till vår slutdestination Kapstaden och mötte upp dem tre killar som lämnade oss ett par dar sedan för de ville spendera fler dagar här. Fick höra att en av dem blivit rånad vid en bankomat och blivit bestulen på 18000 kr, suck.

Vi bor väldigt centralt och jag och fyra killar började promenera runt och vi hade waterfront i sikte. På väg dit kom en kille och började snacka med Emil. Jag gick snabbt vidare och Robban sa till honom att inte lyssna utan bara gå. Mycket riktigt ville han ha pengar och hotade till sist att slå Emil om han inte fick pengar.....detta i en grupp på sex personer mitt på ljusa dan.


Vi gick en runda i shoppingcentert och killarna tyckte det var kul att de ville shoppa och jag var uttråkad och ointresserad. Efter en jättegod middag (struts) tog vi en taxi tillbaka till hotellet. Tyckte det var säkrast så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar