söndag 1 april 2012

Dag 70 - Noshörningsrekord i Swaziland

Idag är det dags för ännu ett nytt land, Swaziland. Var väldigt snabbt och enkelt vid gränsen. De tittade knappt i passen utan stämplade snabbt ut oss från sydafrika och lika snabbt in oss i Swaziland. Det var som natt och dag mellan de båda länderna. Som att åka från västvärlden rakt in i Afrika igen. Väldigt het idag och det var nästan olidligt att stå vid vägkanten och fixa lunch. Vi kom fram till Hlane NP på eftermiddagen och tog en kort rast från bussarna. På campingen fanns det ett vattenhål och vi fick höra att det varit en noshörning bara en halvtimme sen. Vi tog nått kallt och dricka och hann knappt halvägs ner i flaskan förrän noshörningen dök upp igen. En riktig stor bjässe som stod väldigt nära oss. Han var dock trött och la sig i skuggan.

Vi hoppade åter in i bussarna och tog en kortare safari på eftermiddagen. Vi hittade inte så mycket djur. Några giraffer och en massa Impala. Körde tillbaka till campingen för vi hade fått info att vid den tiden brukar noshörningar dyka upp. Det gjorde dem med besked. Jag har sett noshörningar förr men då har det varit en, högst två stycken. Nu var det över tio stycken.

Såg hur det drack vatten, tog sig ett bad. Några av dem kom så nära som ca 10 m från oss och allt som fanns mellan oss var ett litet taggtrådstängsel. Två av dem tog ett gyttjebad och gick sen till ett liggande träd och började klia sig över hela kroppen.

Väldigt underhållande. På kvällen bjöds det på helgrillad vårtsvin i restaurangen och vi åt en massa god mat. Fick så ont i magen av så mycket mat så jag gick direkt till taket och la mig och tittade på en stjärnspraakande himmel och somnade till rytande lejon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar