söndag 1 april 2012

Dag 72 – Noshörningsrekord big time

Klockan halv sex rullade bussarna idag och körde en liten stund senare in i parken. Vad vi hört innan är att parken är så enormt stor så det är ganska svårt att få se djur, särskillt då nodhörningar. Vi hann inte köra mer än 10 minuter förrän vi såg vår första sovande noshörning. Två timmar senare hade vi sett, håll i er......12 noshörningar.

Min favorit var när en mamma sprang över vägen med en unge, så söt. Vi fick även se impala, kudu, gnu och giraffer. Vid niotiden stannade vi på ett utsiktställe och vi fixade fram frukost. Hann precis bli klara och börja ta när vi såg två stora elefanter inte alls långt ifrån oss, så då blev det kvickt att ta in alla köksgrejor och hoppa in i bussarna, vi vill ju inte bli attackerade. Den här safarin var inte mycket annorlunda än de vi gjort tidigare. Kör länge utan att se ett djur, plötsligt dyker det ena efter det andra upp. Vi stannade vid ett vattenhål där vi såg flodhästar och krokodiler simmande, elefant som drack, giraffer som också drack och det ser ju så kul ut när de böjer sig ner.

Men det bästa vid vattenhålet var när det pllötsligt dök upp tre tonårsflodhästar och kutade ner i vattnet så vattnet sprutade på sidorna.


Stod här länge och bara njöt av alla djur som kom dit. En annan favorit är när vi ser en flok på ca 30 elefanter korsar vägen mitt framför bussen och en trotsig hane i slutet muckade gräl med andra elefanter. Vi fick se han fajtas med en annan.


Betarna slogs ihop och de hade en brottningsmatch. Även när han korsade vägen muckade han. Så vi fick se elefantfajt mitt framför bussen. Tiden rann iväg och det började bli dags att köra mot campingen, tror alla var ganska nöjda fast vi inte sett ett enda lejon eller leopard men däremot totalt 20 noshörningar!!!!!! Tror dock lyckan blev total när vi fick se ett lejonpar på nära håll.

På campingen fick vi snabbt fixa ihop köttfärsås och spagetti innan de flesta skulle ut på nattsafari. Jag tog min bok och kudde till taket och fick iallafall ett par sidor lästa innan jag somnade. WOW, vilken dag vi haft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar