måndag 9 juli 2012

Bako NP

Efter en timmes bussfard och 25 minuters batfard kom jag till Bako NP. Fick en karta pa alla leder man kan promenera och valde en kort att borja med for att komma tillbaka lagom till lunch och sen checka-in. Gick pa broar over mangroovetrask
och sag fiskar med ben som hoppade runt och krabbor som hade en gigantisk klo,
mycket storre an sjalva kroppen. Sen gick vi in i djugeln och marken ar fylld med rotter som formar stigar och naturliga trappor. Jattehaftig skog. Kom ut till en okej strand och sen var det bara att traska tillbaka samma vag.
Efter incheckningen gick jag at andra hallet for jag hade hort att det fanns nasapor och efter 10 minuter hittade jag de hogt upp i traden. Stod sakert en timme och bara tittade pa hur aporna at blad, hoppade mellan tradgrenarna eller bara stirrade pa mig.
Men efter en timme forsvann dem och jag valde att ga upp for berget och kolla in utsikten. Svettigt varre. Gick sen ner till stranden och kollade in solnegangen innan jag at middag ihop med mina nya vanner Abbie och Rich.
Pa kvallen gick jag och min rumskamrat till mangroovetrasket for att tiita pa firelflies. Valdigt vackert! Har ar valdigt trevligt att bo. Det springer runt apor overallt och man ser vildsvin boka i jorden.
Andra dagen i Bako gick jag forst till den beromda stranden men dem beromda klipporna. Jattefint. Satt uppe pa klipporna och bara njot av utsikten innan jag promenarede vidare pa en langre vandringstig.
Det haftiga har att naturen variera sig mycket. Jag kan forst ga in rejal tatt och hog djungel och sen plotsligt befinna mig bland klippor och buskar.
Fantastisk vackert. Efter fem timmars vandring kom jag tillbaka till HQ dar jag tog baten tillbaka och sen bussen tillbaka till Kuching.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar