torsdag 31 mars 2011

Beau Vallon

Nu ska jag skämma bort er med två inlägg på en och samma dag. Gäller att passa på nu när man ändå har gratis wifi och bara kan sitta på sin altan och skyla sig från regnet som envisas med att komma tillbaka hela tiden.

Jag bor ett par kilometer bort från själva centrum.....om man nu kan kalla det centrum. Beau Vallon är väldigt litet, bara några få restauranger och hotell. Extremt lite folk (=turister) här. Stranden är lång och fin och allt annat än fullproppad med solstolar och jobbiga försäljare. Så ska man bara relaxa och vill vara ifred, åk hit. Men jag kan tänka mig att man kan bli lite uttråkad med tanke på hur litet utbudet är här.

Stranden i Beau Vallon

Blev ju upplockad på flygplatsen direkt och hann aldri växla några pengar, så det var ju prioritet 1 när jag gick in i centrum. Men oturligt nog så var det strömavbrott och ATMen funkade inte och närmaste bank finns i storstaden Victoria. Hade inte en rupe på mig och var i stort behov av vatten efter ett par kilometers promenad i fuktig och varm luft som gör att man svettas som en gris. Men jag lyckades förandla till mig både vatten och pengar i en affär....antagligen har jag blivit lättlurad.

Det känns inte som att de är så vana vid turister för de tittar mycket och alla killar framförallt hälsar och vinkar och tutar och visslar, haha. Efter en smaskig lunch (rökt merlin sallad) traskade jag hemåt igen lagom att det började regna igen. Ångrade att jag inte tog på mig bikinin för vattnet var så skönt och varmt att inte ens jag tyckte det var kallt. Fast nu när det regnar är jag inte så sugen på att gå tillbaka till stranden och bada.

Ska kanske sova en liten stund, har varit vaken alldeles för många timmar och det är ju meningen att jag ska träffa tre andra ikväll. Fast fortsätter det regna vet jag inte om jag är så sugen på att gå ett par kilometer och bli blöt både av regn och svett. Ja, sånna stora problem har jag :)

Framme!!!!!!

Framme!!!! Det har varit en lång resa som började i tisdagskväll med att jag åkte till Köpenhamn där jag övernattade för att tidigt igår morse flyga från Kastrup. Började med att göra bort mig direkt med att ramla inför alla människor som checkade in. Jag var väldigt baktung och skulle huka mig och det slutade med att jag låg på rygg och sprattlade med benen, haha. Måste sett ut som en skalbagge som ramlat på rygg, hur roligt som helst. När jag stod i kön till bagageincheckningen så var det ett par som hade typ 10 väskor och alla vägde mycket mer än 20 kilo och tjejen i disken var tjurig och berättade hur många tusenlappar det skulle kosta extra. Shit, tänkte jag och började fundera på vad min väska väger och kommer kosta extra. Fick som tur var en annan disk med en trevligare dam. Hon babblade och jag trodde jag skulle klara mig....men ack nej. 26 kilo visade min väska, vilket var 6 kilo för mycket till London däremot fick jag tydligen ha 30 kilo resten av resan. Men hon var lite schysst och skrev ner kilona och lurades med nått annat jag inte förstod så mina böter blev inte så höga som jag befarade ett tag. Jag är glad att de aldrig vägde handbagaget, hehe.

Turen till London gick så smidigt att vi kom tidigare än beräknat. Vilket kunde kvitta eftersom jag ändå skulle sitta där i fem timmar.
Sen var det dags för en kaotisk flygning. Har aldrig varit med om dess like. Vi blev typ en timme försenad för att folk på planet ställde till kaos. De satt sig på platser som inte var deras, sen flyttade de rundor, gick upp när vi började rulla osv. Sen hade jag oturen att sitta på ett ställe där jag räknade satt 15 småungar runtomkring mig. När en unge slutade skrika tog två andra över. Så i sju timmar fick jag höra på skrik konstant. Det blev inte mycket sömn och förlåt alla småbarnsföräldrar som kommer hata mig nu.....det borde finnas barnfria flyg.

Sju i morse (lokal tid, klockan fem sverigetid) landade jag tillslut på en väldigt grön liten ö. En trellig taxichaufför som var en väldigt bra guide körde mig till Daniellas bungalow. Träffade en annan tjej som också ska volontära fast på den andra ön tyvärr. Såg några på flyget som jag misstänker också ska volontära. För planet var fullt med kärlekspar och ett några få som jag åkte själva.
Jag bor i ett jättefint rum i en gigantisk trädgård med massor av blommor, fruktträd och färgglada fåglar (nått för dig Sussie). Tanten som äger stället är jättegullig. Synd att jag bara ska bo här en dag. Har tyvärr inte sett mycket av Bau Vallon för hör och häpnar det har ösregnat fram till nu:( ......det gör er lite glada, eller hur?
Ska snart kolla in stranden och kanske ta ett dopp, växla lite pengar, kolla vart Steph bor och vart jag ska bli upplockad imorrn.....en stressad dag helt enkelt.
Wow, jag är verkligen här!!!!!

tisdag 29 mars 2011

ADRESSER

Som ni redan  vet så kommer jag inte att tillgång till internet så där himla mycket, iaf inte i början. Ni är några stycken som bett mig om min nya adress och den kommer här:

Brev skickas till:
Att: Susanne Stigsson
c/o Global Vision International Seychelles
P.O Box 1240
Victoria, Mahé
SEYCHELLES

Pakett skickas till
Att. Susanne Stigsson
GVI Seychelles
Cap Ternay Research Centre
Cap Ternay, Mahé
SEYCHELLES

Så, nu förväntar jag mig massor med brev och pakett ;-)

Dagen D

Känns som jag har fått vänta länge på denna dag, men nu är den här......

Idag ska jag packa klart min väska vilket inte är det lättaste. Hur ska man klara av att packa en väska på endast 20 kg som ska innehålla allt du äger och har för en lång tid framöver + en del dykutrustning. Det har gått så där bra. Men idag måste jag få ordning på kaoset för ikväll börjar äventyret lite smått. Ikväll åker jag till Köpenhamn för att få sova några timmar innan det är dags att gå upp tidigt imorgonbitti och börja min 21 timmars flygning.

I söndags var det dags att säga hejdå både till Gizmo och min pappa. Det jobbigaste avskedet jag haft. Det jobbigaste med att säga hejdå till alla är just att jag inte vet när jag får se dem igen. Jag vet att Gizmo kommer ha det toppen men jag saknar ju inte henne mindre för det.

Igår hade jag mitt sista avsked och det var dags för kära Sussie. Jag fattar inte hur 6 timmar bara kan försvinna så snabbt. Tack Sussie för en otroligt skön massage, den goda maten och efterrätt. Ni bor verkligen jättemysigt!!!

Nähe, dags att ta tag i dem sista nödvändigheterna och min packning.

söndag 27 mars 2011

Dagen jag fruktar

Jaha, så snart hela helgen gått. I fredagskväll åkte jag in till Helsingborg och träffade Joje där :). Trots att vi inte träffas särskillt ofta så känns det alltid precis som vanligt när vi väl träffas. Munnarna glappade och efter några glas vin blev vi både snygga och smarta, precis som det brukar vara.
Att gå ut och äta i Helsingborg när det har varit löning och inte boka bord visade sig vara en dålig kombination. Men tillslut fick vi plats nere i hamnen. Käkade en god middag på Roys och servitören med dem fula labbglasögon gav en excellent service. Sen traskade vi vidare och drack mer vin och dansade våra lurviga. Hade en skitkul kväll! Tack Joje....men den där skumpan hade vi kunnat skippa.

Igår var det en riktigt familjedag. Det blev en liten promenad och en massa god mat.

Och idag har dagen kommit som jag fruktat för. Gizmo ska hem till Daniel. Ska försöka gosa så mycket jag bara kan med henne idag. Men jag har ont i magen och känner mig helt gråtfärdig inför kvällen när hon ska åka med pappa till Växjö. Det kan ju vara så att jag aldrig får se henne mer :(.

torsdag 24 mars 2011

1 vecka......

Kan knappt fatta det, men om exakt en vecka så kommer jag att befinna mig på Mahe och på kvällen kommer jag att äta middag ihop med 3 andra som jag sedan ska jobba med :). Så himla spännande att få träffa dem jag ska bo och jobba ihop med. Så himla spännande att se om det verkligen är paradiset med dem vita stränderna och turkosa havet som jag tror.

Igår togs en stor börda från mina axlar när jag sålde bilen. Har varit ett stort orosmoment och äntligen kan jag slappna av lite. Min plan var att jag skulle slappa och ta det lite lugnt den här lediga veckan. Men det har verkligen varit full rulle med att fixa saker hela tiden och den inre stressen har gjort att jag sover dåligt, så jag är så himla trött så idag fick jag tyvärr avboka en inbjudan till Bjuv. Kändes surt men ganska vällbehövligt tyvärr.

Igår blev jag upphämtad i Klippan och följde med Monika till Helsingborg. Hann kolla igenom henns lägenhet lite snabbt och lite skitsnack över ett glas vin. Sen promenerade vi till Thai Corner där Linh väntade på mig. Det är verkligen en av mina absoluta favorit restaurang och det var som vanligt helt fantastisk mat :). pricken över i:et var deserten. Mmmmmmmmm vad gott det var med Bayleys creme bryle. Vattnas i munnen bara jag tänker på den. Hade en jättetrevlig kväll med Linh. Tacka Doung för den mumsiga efterrätten!!!

Idag försökte jag imponera mina föräldrar med mina matkunskaper. Vet inte omde blev så imponerade av min halvsvarta och torra köttfärslimpa, men de slapp iaf laga mat och diska. Nu ska vi prova min banankaka som verkar stenhård, haha.

onsdag 23 mars 2011

Tunga bördor avklarade

Igår åkte jag in till Hässleholm för att få min lägenhet besiktigad. Var faktiskt lite nervös. Har hört dem som fått betala för tapeterna är dåliga och hört andra som betalat för städningen var för dålig. Men efter att ha städat i två dagar borde det ju inte vara några problem, däremot fanns det fläckar på tapeten i köket. Ägaren av lägenhet gick runt i 25 minuter och antecknade så pennan glödde. Vilket gjorde mig om ännu mera nervös. Men sen sa hon att det ser väldigt bra ut och tackade mig och önskade mig lycka till. En suck av lättnad kunde jag åka hem och börja fundera på nästa problem.....bilen.

Igår kväll var det dags för lite kvalitetstid med min älskade vän Kathy. Det blev grekisk mat, mycket skratt och en massa prat :). Jättemysig kväll som gick alldeles för fort. Tack Kathy för en smakens middag och för presenterna. Mamma skrattade åt den ena presenten som jag MÅSTE ta med mig. Jag blev jätteglad för presenten som jag inte för tjuvkika i (och jag har varit duktig än så länge!!!) Godiset finns kvar men lär vara uppäten innan jag åker.

Idag var det bilen som var prioritet ett. Jag bokade tider med flera tänkbara köpare, men hann aldrig iväg innan min mobil ringde och en gubbe var intresserad. Han körde hit och provkörde den och tillsist var papperna påskrivna. Så bilen är såld, tjohooooo! Fick inte mycket för den tyvärr, men just nu är det bara skönt att ha den såld. Så nu kan jag istället ut och njuta av våren istället för att köra halva Skåne runt och försöka sälja bilen. Så nu är så gott som allt praktiskt klart.

tisdag 22 mars 2011

Flyttlasset går till Klippan

Är glad att denna helg äntligen är över. Den blev något jobbigare än jag planerat. Mina föräldrar kom med ett släp i lördags morse. Pappa chockades direkt av hur mycket grejor jag hade som de ska förvara på sin vind. Han kunde inte riktigt släppa hur många lådor jag hade och muttrade om detta hela dan. Kan förstå honom, jag fattar inte själv hur kunde bli så många lådor. I en hel vecka har jag fyllt hela soprummet i huset och vi fyllde hela släpet och körde till tippen som vi slängde och jag har sålt eller gett bort så gott som alla möbler och ändå fyllde vi hela släpet med grejor som jag ska behålla. Så nu är vinden full med mina saker. Var ganska trött i både armar och rygg när dagen var över.

I söndags åkte jag själv tillbaka till lägenheten och började städa. Att städa kylskåp, garderober och listor och putsa fönster tog sin lilla tid och jag jobbade på så fort jag kunde för att slippa behöva åka tillbaka en dag till, men på eftermiddagen fick jag tillslut ge mig och inse att det kommer bli två dagars städning. Låt mis slippa flytta på länge länge. Det är nog bland det jobbigaste och tråkigaste man kan göra.

På söndagkväll var det avskedsmiddag med gänget från gymmet. Så vid halv sex fick jag slita mig från flyttstädningen och gå till Sanphoung istället. Var gulligt av henne att få ihop en middag. Det bjöds på vin och salta pinnar medans vi väntade på alla skulle komma. Var grymt sugen på vin men fick hålla mig till vatten eftersom jag var tvungen att köra till Klippan sen :(. Vi stack iväg till Asia Corner och åt en massa god mat. Jag hade en jättetrevlig kväll Känns ganska sorligt att lämna gymmet nu när det är många instruktörer och det har blivit en så himla go stämning och gemmenskap. De satt på middagen och planerade fester och saker de ska göra i sommar. Jag kommer sakna gänget på gymmet.

Strax ska jag åka in till Hässleholm en sista gång och få min lägenhet besiktigad. Så håll tummarna att det går vägen. Sen har jag bara en vecka kvar tills jag ska åka och jag har varenda dag uppbokad med någon kompis. Idag är det världens bästa Kathy som jag ska träffa. Ser jag framemot:) 

fredag 18 mars 2011

Kramkalas

Fågelkvitter
Lennart och Håkan hugger in
  Så kom tillslut sista dagen på jobbet. Trodde inte att jag skulle behöva köra till jobbet i värsta snömodden, ser verkligen framemot att gå till jobbet i mjuk strandsand :). Skippade frukosten för Jesper hade lovat att bjuda på sin berömda, eller snarare hans mammas berömda, fågelkvitter. Smaskens skinkröra på nybakat bröd, kan man ha en bättre start på dagen....nope! Alla åt med väldigt god aptit fast vi alla visste att en timme senare var det tårtdags.

Alla som jobbat med mig har bjudits in på en avtackning. Det bjöds på tårta och kaffe.

Blev jätteglad att det kom så himla mycket folk. Under mina tio år på Perstorp AB har jag hunnit med tre olika avdelningar. Kan inte fatta att jag varit på företaget i 10 år. Dem har gått fort och jag har trivts väldigt bra. Det bästa har varit arbetskamraterna. Känns lite sorgligt att lämna processgruppen. Vi har inte funnits så länge men jag tyckte vi var en väldigt härlig och harmonisk grupp.Aldrig några konflikter.
Tjejligan från PA-lab, Linh, Lilly och Senada
Stefan (min chef) höll ett litet tal och önskade mig lycka till och gav mig presenter. Kände pressen att jag också borde säga nått. Men jag hatar verkligen att hålla tal och det var lite jobbigt att stå där med alla blickar och säga tack och hej. Minns inte vad jag sa och gick snabbt över till present öppning.

En kram och presenter från bästa chefen Stefan =) 

Karina och Jenny studerar kartan


Jag fick en jättefin fiskbok som kommer till stor nytta nästa vecka när jag ska plugga lite inför min resa, för att inte tala om när jag dyker och får se alla fiskar "live". Fick en bok om Seychellerna, vilket är helt perfekt för jag vet inte så mycket om ön som ska bli mitt nya hem. Å sen fick jag en väldigt dyrbar blombukett som uppskattades.Så efter lite tårta, tal och presenter blev det kramkalas. Tror inte jag fått så mycket kramar sista året, så det var ju trevligt. Måste erkänna att det kändes lite vemodigt att säga hejdå till alla. Trodde jag skulles luta tidigt men drog på dem där avskeden så det blev till sist som en vanlig arbetsdag, haha. Det värsta var att säga hejdå till Linh, vi har jobbat tajt i många år och lärt känna varandra väldigt bra. Men jag vet att jag kommer hålla kontakten med många av dem jag jobbat med. 

När jag väl var hemma så var det bara att ta tag i denna oändliga packning. Jag tror jag fyllt hela soprummet i källaren. Är nu äntligen klar, nästan. Får gå upp tidigt imorgon så jag hinner fixa det sista innan mamma och pappa kommer med släpet och det är dags att flytta till Klippan. Ännu en märklig känsla. Jag är 33 år och flyttar hem igen, haha. Jaja, det är bara väldigt tillfälligt och det ska bli trevligt att umgås lite med dem innan jag åker.




torsdag 17 mars 2011

Sista kvällen med gänget

Igår var jag ute med mina kära kollegor på jobbet. Vi började med prestigefyllda matcher i bowlinghallen. Fyra lag hade lottats ut.

Lag 1: Ian, Lennart och Matias
Lag 2: Håkan, Jesper och jag
Lag 3: John, Stefan J och Robert
Lag 4: Kostas, Linh och Stefan N
Maskot: Elisabeth


Viktigt att känna på kloten så man får rätt.


Men innan spelet har man ju viktiga förberedelser som att hitta rätt skor vilket inte var det lättaste. Slutade med att jag hade en i storlek 36 och en 37:a. Sen gäller det att hitta rätt klot som känns rätt.






Tycker det står många ölflaskor vid Elisabeth ;-)

Koncentration var på topp i början, men det kan vara så att ju mer öl som rann ner i strupen ju mer
försvann koncentrationen.





Ser grymt proffsigt ut Håkan!!!

Det gick inget vidare för mig faktiskt, inte ens 2 öl hjälpte mig denna gång. Sist gav det mig ett rejält lyft. Lyckades inte ens komma över 100. Jag vet, det är uselt. Fast jag var inte sämst måste jag dock poängtera. Nä, bättre gick de för andra lag och mina lagmedlemar.

Men jag gillar bowling, alla kan vara med och det är nog den enda sport jag faktiskt inte bryr mig om att jag förlorar (vilket givetvis beror på att jag från början vet att jag är kass) och det är lika spännande varje gång man kastar iväg klotet och se vilket håll det rullar iväg. För fast man försöker göra exakt likadant som den gången det gick bra så verkar det som bowlingklotet lever sitt eget lilla liv och rullar precis vart den själv känner för.

  
Med den stilen kan man ju inte annat än vinna =)

And the winner is.......Jesper. Trots att jag hade proffset Jesper i mitt lag så kom laget på ett snörplig andra plats. Jag får väll erkänna att det var min prestation som gjorde att vi förlorade första platsen med 16 poäng. Håkan började lite knackligt men gjorde värsta lyftet (där funkade det med två öl). Jaja, hur som helst så vann lag 3, dvs jag får gratulera John, Stefan och Robert.





Efter en timmes hård konditionsträning var vi utsvultna och åkte till Harrys för lite proviant och även fixa till vätskebalansen. Vi hade en lite prisutdelning till vinnarna och även ett litet tröstpris till Linh som hade en dålig dag på bowlingbanan och en himla massa otur. Som vanligt blev jag både mätt och väldigt nöjd med maten. Det blev mycket prat och skratt och jag hade en toppenkväll och ett bra avslut med gänget från Perstorp.

Middag på Harrys
BAMF (Bad ass mother fucker) hamburgaren



Supergod hjort

En glad vinnare som delar med sig av vinsten.

Bästisar!!! Älskade Linh som jag kommer sakna!

tisdag 15 mars 2011

En hälsning från framtiden

När jag kom hem från Indienresan så slog det mig att jag faktiskt snart ska iväg igen och jag blev så himla nervös och det har jag  varit från och till. Men nu när det verkligen börjar närma sig och allt praktiskt är fixat inför resan så har nervositeten försvunnit. Nu är jag mest förväntansfull.

Tack vare facebook har jag kommit i kontakt med några som jag ska jobba med. Vi verkar vara ett gäng från alla delar av världen. Har än så länge pratat med tjejer och killar som kommer från Australien, USA, Sydafrika och England. Jag och Steph från Melbourne ska träffas och ta en fika ihop dagen innan hela gruppen möts.

Så idag fick jag ett mail av min blivande chef på Seychellerna. Fick ett litet informationsmail av honom om vad som gäller första dagarna och en lista på alla deltagare. Vi är 23 stycken som ska börja i april. 13 killar och 10 tjejer. Jag flyger den 30 mars och kommer fram dagen efter tidigt på morgonen och har en heldag på egen hand i Beau Vallon som är ett turistställe om jag förstått det hela rätt. Så då ska jag ta det lugnt, bada, sola och försöka lära känna Steph lite.
Den 1 april blir vi alla hämtade på lite olika ställen på ön beroende på vart folk har hyrt in sig och bli körda till vårt nya hem. Vissa kommer stanna 5 veckor, andra 10 veckor och vissa få som jag i 6 månader. Dem första två veckorna varnade chefen i sitt mail kommer bli tuffa. Det är mycket som ska läras in, kommer bli mycket lektioner och vi kommer göra en del tester i vattnet innan vi är redo att "jobba". Han rekommendera också att vi skulle plugga ordentligt innan vi åker. Vi har fått ett tjockt häfte med alla koraller vi ska kunna. 50 arter och deras undergrupper och det ska vi kunna på latin. Jag har inte ens börjat. Jag vet vad jag ska göra på planet ner.

måndag 14 mars 2011

Sista veckan på jobbet

Tiden verkligen rusar iväg. Är nu inne på sista veckan på jobbet. Bjöd på lite fika idag, så igår var det fullt upp med bakande samtidigt som jag packade lådor.Jag tycker jag har packat och slängt saker i en vecka nu men det tar aldrig slut. Förstår inte hur man kan ha så himla mycket saker i en tvåa. Mina stackars föräldrar kommer ha vinden full av lådor. 

Den här veckan kommer handla om att ta farväl av mina kära kollegor på mina jobb. Ska ut och bowla och äta middag på onsdagkväll med Perstorpgänget och på fredag blir det avsked på riktigt när det är min sista dag.

Idag var jag och hälsade på gymmet och jag blev alldeles varm i kroppen när Tannia kommer och kramar om mig och sen när jag går ner i salen för att kika på boxpasset så rusar Sylvana, Frida, Tina och söta Sanphoung och kramar om mig mitt i passet. Jag kommer verkligen sakna den goa stämningen på gymmet och alla goa tjejer som jag lärt känna där. Å jag ser framemot middag på söndag med gänget efter en heldags städning av lägenheten. 

Nähe, får väll gå och packa vidare
 

torsdag 10 mars 2011

Fakta om Seychellerna

Så hur mycket vet ni om Seychellerna? Måste erkänna att jag inte heller visste så mycket om öarna mer än att det finns fina stränder. Så jag tog helt enklet reda på lite :)
Seychellerna ligger i Indiska oceanen utanför Afrikas östkust. Består av ca 100 öar (det står lite olika beroende på vart man läser så det finns mellan 90-120 öar) och alla är givetvis inte bosatta. Ungefär 50 av dessa öar är korallöar annars består många av öarna av granit. Den största ön heter Mahe och där ligger huvudstaden Victoria. Av dem ca 85000 som bor på öarna hittar man ca 85 % av hela befolkningen på Mahe. Deras officiella språk är engelska, franska och seychellisk kreol.  Med tanke på deras officiella språk kan man ju misstänka att Frankrike och Storbritannien har haft nått med öarna att göra. Jajemen, dem stred om makten och 1814 blev öarna en brittisk koloni. Seychellerna blev självständiga 1976. Sen har dem hunnit med lite diktatur innan demokratin infördes 1993 igen.
Deras naturtillgångar är fisk, kopra (del av koksnöt) och kanelträd men de lever på lyxturism vilket är en av orsakerna att det inte är billigt på dessa öar. Men det beror till viss del att de måste importera många av livsmedlen och andra förbrukningsvaror. 
Jag har tropiskt klimat att vänta. Stormar är ovanliga och de har ganska jämn temperatur året om, mellan  28-30°C. Något svalare dem månaderna jag ska vara där. Så även om jag får stå ut med endast 28°C ska jag nog stå ut, dessutom är detta bästa tiden att få se valhajarna J. Håll tummarna för det! Sen finns världens största landsköldpadda här. Dem kommer jag definitivt få se och komma nära.
Seychellerna har en spännande natur. De flesta öarna är gröna och frodiga. Inte mindre än 81 växter är unika för öarna. Den mest kända är den sägenomspunna dubbelkokosnöten, världens största "frö" som kan väga 1520 kg. Till formen liknar den en kvinnas bakdel.
Deras största problem är tillgång till vatten, tillgången beror på hur mycket regn dem får.

söndag 6 mars 2011

GIZMO

Det här Gizmo

Att skaffa Gizmo var kanske inte det mest logiska beslut jag tagit, men det är ett beslut jag aldrig ångrat. Visst blir man lite låst av att ha en hund men hon har gett mig så mycket glädje. 
Vad jag kommer att sakna min älskade gosiga Gizmo.

 
Efter varje promenad så avslutar hon den med att rulla runt i gräset och hon ser så där lycklig ut som bara hon kan.


Efter att ha jagat boll ett tag brukar henns lövbiff till tunga hänga ut och alltid står ett öra rakt upp och det andra hängandes.


Hon älskar att tugga sönder sina leksaker. Finns fortfarande inte en leksak som hållt över en timme utan massiva skador. Sen älskar hon att bara stå och skälla på sina nya leksaker innan hon tar sönder dem.


 Hon älskar snö. Att springa i snön, anfalla snöbollar, rulla i snö och gärna attackera och äta snö.


Hon kan se extremt ledsen och bekymrad ut och hon är så himla söt när hon får sina rynkor i pannan.Japp hon vet hur hon ska göra för att få matte ditt hon vill.

   
Det här är min älskade lilla Gizmo som jag kommer sakna otroligt mycket.Men jag vet att hon kommer ha det jättebra här hemma i Sverige. Jag hoppas dock att hon kommer sakna mig lika mycket som jag kommer sakna henne. Vi har ca tre veckor till ihop och jag ska njuta av varenda stund. Vi ska gosa och gå på långpromenader så mycket vi bara kan :).

fredag 4 mars 2011

Varför nu?

Så en liten summering. I november bestämde jag mig plötsligt för att säga upp mig från mitt jobb, säga upp min lägenhet, ja helt enkelt säga upp hela mitt liv här hemma i Sverige. Jag tror jag överraskade några när jag sa upp mig och berättade om mina planer.  Mina planer var väll egentligen inte så klara just då mer än att jag vill ut i världen på ett eller annat sätt.

Sen dess har jag försökt få sålt mina saker, bestämt mig för att volontärarbeta första halvåret på Seychellerna och samtidigt få min divemaster där. Sen är det lite mer öppet. Kanske bara nöjesresa, försöka få jobb på en dykfirma eller komma hem?! 

Som sagt beslutet kom lite plötsligt men idén har funnits länge. Jag har i många år drömt om att göra en lång resa eller jobba utomlands. Men jag har helt enkelt inte haft modet tidigare och det har funnit andra anledningar som hindrat mig för att ta beslutet. 

Så, jag vet att många undrar varför modet plötsligt kom och jag bestämde mig för att göra detta. Jag har själv funderat på det. Vissa tycker säkert att det är lite konstigt att jag väljer att lämna ett jobb som jag trivs bra med och lever ett bra liv med många härliga vänner, har ett roligt extra jobb på ett gym där jag träffat en massa spännande och goa tjejer, har rest mycket. Men det är nog mitt nästintill perfekta liv som gör att jag vågar ta steget. När jag flyttade till Hässleholm var jag en förvirrad och vilsen själ som var sugen att bara dra. Idag är jag glad att stannade och byggde upp mitt eget liv. Idag är jag varken förvirrad eller vilse utan lever ett rikt liv (då menar jag rikt på vänner och upplevelser), ett som passar mig. Nu tar jag ett beslut för att det känns rätt för mig och jag tycker det är dags att gå vidare och inte för att jag behöver fly ett liv jag inte trivs med. Låter det logiskt?

Jag tror att de flesta av oss aldrig ångrat våra val i livet även om det kanske inte blev som man tänkt sig. Tror till och med de flesta inte ångrar de val som rent utsagt var dåliga beslut. Hur det än blivit så har ni säkert tagit lärdom av era beslut och jag tror att hur det än slutar så blir det nått positivt av det. Oftast tror jag val och beslut blir bättre än man vågat hoppas på. Jag tror de flesta av oss snarare ångrar det där vi aldrig gjorde. Jag vill inte sitta på ålderdomshemmet om 50 år och ångra det jag aldrig vågade göra. 

Jag blir glad av all positiv respons jag fått av alla, det värmer och gör att mitt val känns som det rätta.

torsdag 3 mars 2011

Marine and Terrestrial Conservation Programmes in the Seychelles

Ni kan även följa bloggen som GVI har. Direktrapport från Cap Ternay Research Base . Där kan ni läsa om det dagliga som händer om ni börjar tröttna på mina skriverier.

Marine and Terrestrial Conservation Programmes in the Seychelles

onsdag 2 mars 2011

Mitt allra första blogginlägg =)

Mitt allra första blogginlägg, vad spännande! Har bestämt mig för att skippa resdagboken och prova min egna reseblogg istället. Har blivit irriterad på resdagboken på mina sista resor. Strular ofta, så nu hoppas jag att detta ska fungera bättre och att det även är enklare för er läsare att använda. Så  mitt första inlägg är väll mest för min egen skull för att lära mig hur den funkar. 

Har precis kommit hem från en häftig resa i Indien-Nepal. Höjdpunkterna var att få se tiger, bada med elefanter och gå i Himalaya.



Nu ska jag vara hemma ca en månad innan min långa resa börjar. Ska flytta ut ur lägenheten, sluta min anställning på Perstorp AB, försöka hinna träffa så mycket vänner jag bara kan och gosa med Gizmo så mycket det bara går och umgås med familjen. Sen är det ju en massa praktiska saker som ordnas.

Tänkte använda bloggen och beskriva mitt nya liv om mina nya äventyr. Äventyret som kommer börja på Seychellerna och jag har fortfarande ingen aning om vart mitt äventyr kommer sluta.