söndag 26 februari 2012

Dag 34 – Dags för lite safari igen.

Hade ingen lång körning men började att köra hyffsat tidigt ändå vilket var bra för det började inte så bra. Vi bodde mitt ute i ingenstans och det är flera kilometer grusväg......eller snarare mjuk sanstrandssand. Vill inte erkänna detta men det har ju tyvärr regnet en del vilket inte varit bra för vägarna. Igår var dte en lastbil som välte på vägen. Vi kom ca 300 m ut från campingen när det knastrade i radion och Danne berättade att Billbussen fastnat. Ut med spadar och sandmattor. Det tog ett tag men till sist kom Bull ur sanden och kunde köra vidare. Fast det var det vår tur med bill och nu var ju vägen totalt sönderkörd av Bull.

Så givetvis fastnar Bill ännu mera. Men vi kom tillsist på säker mark igen och kunda ta oss till Etosha NP på eftermiddagen. Så fort vi kom dit började vi med en safari. Etosha är en av mina favoritparker. Mest pga vattenhålen de har på campingarna. Sist jag var här var det där jag såg mest. Det kom både noshörningar och elefanter. Men då var det torka och inte mycket vatten, nu var det annorlunda. Det har regnat mycket och finns vatten överallt så dem roliga djuren uteblev tyvärr vid vattenhålen. Vår första safaritur såg vi mest springbooks

och en massa giraffer, några få elefanter. Men vi hade också turen att få se en noshörning. Efter ett par timmars körning åkte vi till vår camping och det blev tidig sänggång för att vara pigg tidig morgon för ny safari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar