söndag 26 februari 2012

Dag 35 – Tur på safari

Halv sju rullade vi ut ur campingen. Dimman låg tät och solen hade inte riktigt kommit upp än. Vi körde inte särskilt länge förrän vi såg 11 lejon. Två stora lejonhanar med stora manar, äntligen fick vi se dem. Där var några tonåringar som lekte och tuggade på ett stort ben. Såg hur en tonåring gick till den stora hanen och han blev omkramad. Det är verkligen så häftigt att vara dem vilda djuren så nära och få se hur de leker och kelar precis som oss människor.



Men efter lejonen så såg vi inte så himla mycket mer. Vi som åkt hela resan har ju varit på ganska mycket safari tidigare vilket märktes, dem flesta låg och sov medans dem nya letade febrilt efter djuren.


De var så uttråkade de flesta att de bestämde sig för att stanna på campingen och skippa eftermiddags safarin och stanna vi poolen istället. Vilket misstag. Första timmen såg vi inte särskilt mycket men så hände de plötsligt. Nicke såg nått kattdjur springa över vägen och han körde lite fortare och vi hittade djuret bland buskarna. Det var en leopard!!!!!


Han stannade till och tittade nyfiket på oss innan han sprang vidare in bland busksnåren och försvann. Vi hann inte mer än 500 m så såg vi en stor noshörning.

Ytterligare en kilometer och vi fick se lejonhona.

På tio minuter såg vi leopard, noshörning och lejon, häftigt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar