onsdag 9 maj 2012

3 maj – Båtfärden börjar

Efter ännu en fattig frukost gick jag och fyra fransyskor ner till floden där vår båttripp ska börja. Där fanns två träkanoter fullpackad med mat och vår packning väntades på oss. Vi hade vår packning som ryggstöd och en madrass för att det ska bli lite mer bekvämt för oss. Måste säga att det är betydligt bekvämare i den här träkanoten än dem där minibussarna eller flygplan. Här kan vi sitta eller även ligga ner.
Floden är bredd och landskapet ganska platt med hög vass. Men vi åker förbi folk som tvättar sina kläder i det här bruna vattnet. Dem gör sin dusch och hämtar vatten i hinkar. Barnen leker och busar i vattnet. Väldigt rogivande att åka i kanoten, ibland är det alldeles tyst det enda vi hör är fågelkvitter och ljudet av paddeltagen.
Det enda som stör är min medresenärer som precis hela tiden sjunger en massa dåliga franska låtar. Men det är väldigt trevliga och försöker verkligen prata engelska med mig fast dem inte är så duktiga. Vi stannar på en strand för lite lunch och där möter vi förväntansfulla lokalbor som antagligen väntar på resterna. Folket här är verkligen vänliga och ler precis hela tiden och hälsar och vinkar.
De älskar när vi tar kort på den och sen visar dem fotot. När vi väntar på maten ser jag en liten kille gå runt med en död liten fågel. Först leker han med den, sen sätter han sig ner och klappar dem ömfullt. Plötsligt snittar han upp den och tar ut inälvorna och torkar blodet på handtaget på en slangbella. Fjädrarna har han plockat bort och lägger den färdigstyckade fågeln på kol. Det som blir över av lunchen ger vi den äldsta tanten och delar upp det rättvist mellan alla barnen. Vi åker vidare och jag upptäcker en kameleont vilket imponerade på guiderna. Såg en till nästan direkt. När solen börjar gå ner stannar vi på en strandbank för att övernatta. Vi får gå runt och försöka hitta ved, men får mycket hjälp av barnen som springer fram till oss så fort vi kliver på land. Sen sätter vi upp våra tält och sätter och sedan nöjda och väntar på maten. Det bjuds på snacks och dricka som jag trodde var juice. Det var stark sprit med lite juice. Inte så gott men stämningen höjs. Så trots att jag inte pratar ett ord franska och de pratar väldigt lite engelska så försöker de översätta allt som guiden säger. Sen har vi även diskussioner om tidigare resor. Redan klockan åtta är vi redo för säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar