onsdag 9 maj 2012

7 maj – dags att röra på fläsket i Big Tsingy

Fem var det uppstigning och vi satt i mörkret och åt vår frukost. Sen var det två mils körning till ett ställe där de skulle släppa av oss och vi skulle börja vår vår 5-6 timmars vandring. Big Tsing är som lilla men mycket mycket större. Här är klipporna ca 100 m höga. Men vi började med att gå i skogen och gick inte långt förrän vi fick se vår första lemur, vilket dessutom var en nattlevande, så vi hade tur. En lite söt sak med stora ögon.
Vi hörde prasslande i buskarna och såg två stora röda lemurer uppe i trädet. Gick ytterligare 100 meter och såg dem vanliga vita lemurerna.
Det var flera stycken som åt blad och hoppade lätt mellan trädgrenarna. Så nu har jag fått se tre olika lemurer, vad glad jag blev. Gick vidare och såg en hoppande mus som mer såg ut som ekorre än mus. Efter ett par timmars vandring kom vi till stora tsingy. Vi hade selar på oss som vi kopplade till vajrar i berget och vi fick klättra, krypa på alla fyra, dra ett djup andetag och hålla andan och tränga sig igenom trånga klippor.
Det här är det bästa jag gjort på länge måste jag säga. Vi gick i mörka grottor och tillslut kom vi upp på toppen och hade fantastisk utsikt. Var tillbaka vid lunchtid och fick lunch och sen hade vi den roliga vägen tillbaka till Belo där vi sov på hotel igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar