fredag 11 maj 2012

8 maj – Baobab allén.

Dags att dra söderut. Hoppade in i bilen och körde mot Morondava. Mycket bättre väg idag så det var en ren njutning att sitta i bilen och njuta av utsikten. Kör nu igenom Baobabland. Ett väldigt speciellt träd som finns i afrika. En stor tjock, hög stam och på toppen finns det lite grenar. Väldigt oproportionellt men coola. Vi gjorde många fotostopp längst vägen. Såg en stor baobab som var 1000 år gammal, en baobab som hette ”Baobab in love”. Det var två baobab träd som slingrade sig runt varandra. Tillslut kom vi till baobaballén. Här satt vi och väntade på att solen skulle gå ner. Jättefint.
Sen var dte inte långt till Morondava där vi tog in på lite olika hotell men senare på kvällen möttes vi alla upp och hade en gemmensam sista måltid ihop. Trevligt men vi var alla ganska trötta. Det har varit sju fantastiska dagar och skönt med sällskap men nu är det dags för mig att resa på egen hand.
Har under tiden läst min Lonely planet mycket och ändrat min resrutt hela tiden. Inser för var dag hur svårt det är att resa här. Vägarna är extremt dåliga på sina ställen och skulle det mot förmodan vara bra så delas vägen med trävagnar dragna av Zebus (kor) så det tar sån tid. Hade tänkt att dra längre söderut och sen upp till norr. Nu funderar jag på att dra direkt till norr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar